kolmapäev, 1. oktoober 2014

Kartuli püreesupp

Tere, armsad lugejad!
Täna valmistasin kartuli püreesuppi ja kuna ma ei ole varem eriti suppe teinud, siis jäin oma hõrgutisega seekord suurepäraselt rahule!

 Vaja läheb:
- 1kg kooritud kartuleid
- 1 köögiviljapuljongikuubik
- 1 suuremat sorti sibul
- 200ml piima (kasutasin kitsepiima ja see ei jätnud mingit kõrvalmaitset)
- soola, pipart

Kogus: 5 korralikku portsjonit

Valmistamine:
- koori kartulid ja lõika need kuubikuteks
- pane kuubikud potti ja kalla peale nii palju vett, et kartulid oleksid napilt kaetud. Lisa ka puljongikuubik ja keeda umbes 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
- haki sibul väga väikesteks tükkideks ja prae pannil
- püreesta keedetud kuubikud ja lisa praetud sibul ning piim. Sega kuni püree on ühtlane.
- soojenda suppi veel umbes 5 minutit madalal kuumusel. Lisa oma maitse järgi soola ja pipart.
- serveeri näiteks tükeldatud maapähklitega




Edukat katsetamist!

Kokkas Hõrgutiste-Hanna-Piia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar