esmaspäev, 27. oktoober 2014

Krõbe suhkrupomm - besee!

Õhulisest munavalgest küpsetatud maius on väga mõnus amps igal kellaajal. Igal uuel katsel olen üritanud valmistada eelmisest korrast paremaid beseeküpsiseid. Peab mainima, et koostiselt ja valmistusviisilt küll lihtsad küpsised on vägagi riukalikud ning tahavad perfektsuseks parimaid tingimusi. Ärge laske end sellel heidutada - harjutamine teeb meistriks!

Vaja läheb:
- 2 munavalget
- 3 dl tuhksuhkrut
- soovil võib lisada toiduvärve

Kogus: umbes 30 tükki

Enne valmistamist võta munad külmkapist ja jäta paariks tunniks seisma, et munavalge oleks toatemperatuuril. Vastasel korral ei vahustu munad hästi.
Võimalusel kasuta tulekindlat klaaskaussi või vasest kaussi, mitte plastkaussi, sest plastkauss ei saa kunagi täiesti rasvavabaks, mistõttu ei saavuta vaht mõnusat kohevust

Valmistamine: 40 minutit ahjus + 15 minutit valmistamine
- vahusta munavalged väga kõvaks vahuks. Õigel tulemusel ei tohiks vaht kausist välja voolata, kui kaussi kallutada
- lisa tuhksuhkrut järkjärgult ja vahusta veel 10 minutit
- pane vaht lusikatäite kaupa küpsetuspaberiga kaetud plaadile
NB! Võimalusel kasuta küpsetuskotti, moodustades vahutuutu. Lõika ots piisavalt suur(soovitatavalt 1 cm diameetriga), et oleks kergem plaadile kanda. Tee plaadile pisike 3-4 cm laiune mütsike.
- küpseta ahju keskmises osas 125 kraadi juures umbes 40 minutit.

Head isu!

Kokkas Lõhe-Liisa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar