pühapäev, 2. november 2014

Haug koos ahjukartulitega

 Mõtlesin pikalt teha kalarooga, kuid koju toodi hoopis haug. Eelistan küll punast kala, kuid valge kala on ka maitsev. Valmistamine pole absoluutselt raske, õigupoolest polegi midagi erilist, mida valmistada. Kalale ja kartulile maitseained peale ning ahju!

Vaja läheb:
- 1,8kg haug (loomulikult võib kala väiksem olla)
- 9-10 suurt kartulit
- kalamaitseainet
- soola
- laimipipart
- kartulimaitseaine keedukartulitele
- õli
- fooliumi

Valmistamine: 45-50 minutit ahjus + 15 minutit ettevalmistamine (kala oli enne puhastatud)
- koori kartulid ja lõika pooleks
- puhasta kala vajadusel ja eemalda pea ning sabauim koos teiste uimedega
- määri kala üleni seest ja väljast soola, kalamaitseaine ja laimipipraganing keera fooliumisse
- aseta kartulid ja kala õlitatud plaadile ja puista peale kartulimaitseainet
- soojenda ahi 220 kraadini ja pane õhtusöök ahju 45-50 minutiks

Ära unusta, et haugis on luid - ole ettevaatlik!

Head isu!

Kokkas Lõhe-Liisa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar