pühapäev, 2. november 2014

Lihtne ja kodune pitsa

 Igaüks valmistab pitsat enda maitse järgi. Minu jaoks ei ole vaja pitsakatteks mitte midagi erilist. Seetõttu tellin igakord Capri pitsakohvikust tavalise pitsa Margarita (katteks vaid juust ja tomatipasta) ja lisandiks valin kana. Lihtne, kuid maitsev. Täpselt sellist mõnusat retsepti tutvustan teile täna.

Vaja läheb:
- umbes 10 keskmist hapukurki
- 500g tomatipastat
- 500g juustu
- pitsapõhja pulber
- 500g hakkliha
- õli, vett

Valmistamine: 15-20 minutit ahjus + 20 minutit ettevalmistamine
- tee esimesena valmis tainas ja jäta seisma nii kauaks. Olenevalt pulbrist, on vee ja õli vahekord erinev. Jälgi neid nõudeid, mis on pakil. Soovi korral võid kindlasti ka ise taigna valmistada.
- vahepeal soojenda ahi 225 kraadini
- alusta pitsakatte valmistamisega: tükelda hapukurgid, riivi juust(300g lisa kattele, ülejäänud 200 on peale raputamiseks), prae ja maitsesta kergelt hakkliha. Sega kõik kokku.
- aseta tainas plaadile ja kasutades käsi või taignarulli kata plaat ühtlase taignakihiga
- lisa pitsakate ja laota laiali, raputa peale juust
- viska pitsa ahju 15-20 minutiks ja valmis ta ongi!

 NB! Kate tuleb suhteliselt paks. Soovi korral vähenda toiduaineid.






























Head isu!

Kokkas Lõhe-Liisa

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar