Vaja läheb:
- 1 pakk lasanjeplaate
- 500g tomatipastat
- 400g hakkliha
- 350g juustu
- 600ml piima
- hakklihamaitseainet, soola
- õli või mingi muu rasvaine
Valmistamine: ettevalmistus 20 minutit + 40 minutit ahjus
- tee valmis kaste: prae hakkliha ja maitsesta(soovitatavalt potis, sest sinna sisse on mugav kastet teha), lisa tomatipasta, piim ja sega ära. Lase kastmel veidi keema minna.
- määri plaat õliga või muu rasvainega ja lao esimene kiht lasanjeplaate
- vala peale kastet ja raputa lisaks juustu.
*Ära muretse, kui tundub, et kaste on vesine või olematu. Peale valades jäävad enamjaolt plaatide peale hakkliha tükid ja näiliselt vedel kaste. Tegelikult on lasanjeplaatidel vaja ahjus küpsedes vedelikku sisse imada ehk ahjust välja tulles pole vesisest kastmest märkugi.
- jätka plaatide ladumist ja kastme&juustu lisamist, kuni plaatidest või kastmest tuleb puudust. Tavaliselt saab ühest pakist laduda 4-5 kihti lasanjeplaate.
- pealmine kiht kata kastme ja küllusliku juustukattega, et süües oleks juust mõnusalt krõbe ja maitsev
- küpseta 220 kraadises ahjust 40 minutit
*Otse ahjust tulnud õhtusöök tegi pilditegemise raskemaks, mistõttu on pildid veidi udused.
Head isu!
Kokkas Lõhe-Liisa
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar