Vaja läheb:
- 500 g krevette, soovitan suuri - roog on ilusam ja maitsvam
- 2 sl võid
- 1 keskmine sibul
- 1 küüslaugu küüs
- 1 sl mahedat karripulbrit
- 3 sl nisujahu
- 3 dl piima
- 0,5 tl muskaatpähklit
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 0,5 tl soola
- 1 sl kuiva šerrit (soovi korral)
Valmistamine:
*Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need esmalt. Selleks aseta vaaakumpakendis krevetid külma veega täidetud kaussi või jooksva külma vee alla. Kui krevetid on sulanud, siis ava pakend ja nõruta krevetid hoolega sõelal. Mina kasutasin eelkeedetud külmutatud krevette ehk keetmisevaeva polnud.
Kui kasutad koorimata ja eelkeetmata krevette, siis puhasta krevetid. Lisa krevetid lõpus ning kuumuta 2-3 minutit, kuni need on läbi küpsenud ehk roosakaks tõmbunud.
- sulata või keskmise suurusega potis. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme ja õrnal pruunikas.
- lisa hakitud küüslauk, karripulber ja jahu ning sega kuumutades, kuni sibul on jahuga ühtlasel segunenud
- lisa vähehaaval juurde piim
*Minul ei õnnestunud kaste kuigi hästi, sest kastmesse jäid jahutükid, kuid sellele on lahendus: sega piim koos jahu ja karripulbriga ning alles siis vala segu potti.
- sega juurde riivitud muskaatpähkel ja paprikapulber ning sega ühtlaseks
- kuumuta pidevalt segades, kuni kaste podiseb
- lisa kooritud krevetid ja omal soovil šerri
- kuumuta 1-2 minutit, kuni krevetid on läbi kuumenenud
Head isu!
Kokkas Lõhe-Liisa
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar